Bumerang

19 Mart 2014 Çarşamba

Bose Soundlink 3




Bose Soundlink 3, yeni nesil Bose bluetooth hoparlör ile daha uzun süreli ve daha kaliteli müzik keyfi dönemi başladı.


       Mobil cihazımız ve Bose Soundlink 3 bir araya gelince,  her yerde yanımızda taşıyabileceğimiz çok başarılı ve kaliteli bir müzik sistemi ortaya çıkıyor. Bluetooth teknolojine sahip mobil cihazlar ile kablosuz olarak ve ayrıca cihazın arka panelinde bulunan aux girişi sayesinde 3,5 mm’lik kulaklık girişi bulunan tüm cihazlarla da kablolu olarak bağlantı yaparak kullanabileceğimiz 3. Nesil Bose Soundlink’ten söz etmek istiyorum size.

      İlk Bose Soundlink’in de kullanıcısı olarak Soundlink 3’ün önemli farklılıklara güncellendiğini söyleyebilirim.

Kutu ve içeriği
       Ürünle ilgili detaylara geçmeden önce yurt dışından almak isteyebilecekler için bir uyarı yapmak isterim; Soundlink 3’ün kutusu eski nesillere göre 2 katı kadar kalınlaşmış, bu nedenle valizinizde önemli yer kaplayabilir. Ama merak etmeyin ağırlıkta önemli bir değişiklik yok. Yaklaşık olarak 1,5 kg.
      Kutu içeriği ile devam edelim isterseniz. İnceleme yazımdaki cihaz Dubai’den geldi ve kutu içeriği ülkeler veya bölgeler arasında farklılık gösterebilir.




Kutusu ve içeriği çok sade şekilde tasarlanmış ama oldukça işlevsel parçalar bulunduğunu söyleyebiliriz, çünkü içinde, neredeyse tüm dünya sistemlerine adapte ederek cihazı şarj etmemizi sağlayacak adaptör dönüştürücü aparatlar bulunuyor. Bunu görünce çok sevindim çünkü Amerika’dan gelen Soundlink 1’in adaptörü için ek bir aparat kullanmak zorunda kalıyordum ve bu parça da çıkarırken her defasında prizde kalıyordu.  Soundlink 3’te bu sorun tamamen ortadan kaldırılmış.
Önceki nesillerde bulunan 3,5 mm’lik bağlantı kablosu 3. nesilin kutusu içinden çıkmıyor. Neden çıkarıldığını bilmiyorum ancak pek de ihtiyaç duymayacağınızı söyleyebilirim.

Bose Soundlink III ve kılıfı
Gayet güzel ve başarılı bir koruma sağlayan kutu içinden, cihazı çıkardığımızda oldukça kaliteli bir malzeme ve işçilik ile Bose Soundlink 3 bizi karşılıyor.  Önceki 2 nesilde de bulunan kılıf-kapak sisteminin yeni nesilde olmadığını ve kılıfın artık isteğe bağlı bir aksesuar haline geldiğini görüyoruz. Cihazlarımı titizlikle kullanmaya özen gösterdiğim için Soundlink 3 için de, tabi ki kılıfını temin etmeyi ihmal etmedim.




Tercih ettiği gri renkli deri kılıf, gerçekten de yalnızca bir kılıf olarak tasarlanmış. Çünkü yandaki fermuarını açarak içine cihazı yerleştirdiğimizde üstteki tuşlar ve ön paneldeki ışıklı göstergelere ek olarak, ön ve arka panel de açıkta kalıyor. İlk ve 2. nesilde hoparlörü tamamen kapatan ve katlanarak, sehpaya ( stand ) dönüşen kapak sistemi artık yerini daha çok alüminyum gövdeyi korumayı odaklanan bir kılıf dizaynına bırakmış. Ama ön panelde bulunan BOSE logosunu da yine deri üzerine işlenmiş BOSE logosu ile korumayı düşünmeleri de ilginç bir yaklaşım olmuş.
Cihazın üst kısmında aralarında boşluk veya girinti bulunmayan silikon tuşlar kullanılmaya başlanmış. Önceki tuşlar daha şık olsa da yeni yaklaşım ile artık tuşlar arasından cihaz içine girebilecek su veya benzer şeylerden endişe etmemiz gerekmiyor.  Tuşların kullanımı da oldukça başarılı.
Arka panelde aux ve şarj cihazı girişi ile bir de mini usb port  bulunuyor, ancak bu port yalnızca sistem güncellemeleri için kullanılabiliyor.


Gelelim “on” tuşuna bastıktan sonra olanlara..

3. nesilde ışıklı göstergeler artık ön panelde ve gerçekten daha şık olduklarını söyleyebiliriz. Soldan itibaren sırasıyla bluetooth, aux ( harici giriş ) ve sağda da mute ( sessiz) ve pil şarj göstergeleri bulunuyor.


Cihazın kullanımı oldukça basit bluetooth tuşuna birkaç saniye basılı tuttuğumuzda gösterge cihaz ile eşleme moduna geçiyor ve sesi aktaracağımız bluetooth’lu cihazımızdan BSL III’ü seçtiğimizde eşleme tamamlanıyor ve kullanmaya başlıyoruz.  
Ancak Bose Soundlink’in, telefonunuz için “hands free” ( eller serbest) görüşme sağlamadığını yalnızca ses aktarımına odaklanacak şekilde tasarlandığını belirtmeliyim.
Aux girişini kullanmak isterseniz,  her iki ucunda da 3,5 mm’lik soket bulunan  uygun bir kablo ile bağlantıyı sağlamanız yeterli. Yukarıda belirttiğim gibi kutu içinde bu kablo çıkmıyor ve kullanmak isterseniz bir elektronik marketten edinmeniz gerekecek .  Bu özellik, hem mobil cihazımız, hem de Bose’nin pil süresini , bluetooth’a göre daha verimli kullanmamızı sağlıyor ancak, daha uzun pil süresi sağlamaya çalışmanın, en azından Bose soundlink 3 için artık gerekli olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim çünkü  yeni nesilde pil ömrü 14 saate çıkarılmış durumda.
Pil konusunu kapatmadan önce ilk nesil cihazda yaşadığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Cihazı 1 hafta gibi bir süre kullanmadığınızda pilin kendi kendine tükendiğine tanık oluyordum. Pil %100’de dahi olsa cihazı açmaya çalıştığınızda pil bitmiş oluyordu.  Aynı sorunun 3. nesilde de halen geçerli olup olmadığını, kullanım sırasındaki gözlemlerime göre paylaşıyor olacağım.


Ses kalitesine geçelim değil mi artık..

Daha önceki versiyonlar ile kıyaslandığında, pil ömrünün yanında ses yüksekliği de artırılmış son nesilde.  Ses yeterliliği hakkında fikir vermesi açısından, evimizin genelde en büyük odası olan salonda müzik dinlerken veya video izlerken ses seviyesini sonuna kadar açmaya ihtiyaç duymayacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim.  Elbette iş amaçlı olarak da ofisinizde veya ziyaret ettiğiniz yerlerde rahatlıkla kullanmanız mümkün Bose’yi. 
Bose’nin zaten çok başarılı olduğu ses kalitesi de korunmuş durumda. Bose’nin iddia ettiğine göre, kullanılan yeni teknolojiler ile artık kısık ses seviyelerinde de, bileşenleri rahatlıkla ayırt edilebilir bir ses kalitesi ve dinleme zevki söz konusu.  Benim gözlemlerim de bu görüşü destekler nitelikte.  
Yüksek ses seviyesinde ve bas efektlerde hoparlörden gelen titreşim sesleri, o dızzlamalar ile de 3. nesilde karşılaşılmıyor. Bu sayede yüksek bas tonları içeren müziklerden aldığımız keyif katlanarak artıyor.

Evet, telefon veya tabletlerin hoparlörleri de pek çoğumuz için çoğunlukla yeterli olabiliyordur ancak aynı sesleri ve müzikleri bir de Bose Soundlink 3 ile dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim.  Sesler gerçekten çok doğal ve pürüzsüz şeklide ortamı renklendiriyor.
Bose Soundlink 3, bildiğimiz müziklerin daha önce tanık olmadığınız detayları ile tanıştırırken,  müziği yeniden keşfetmemizi sağlıyor.

Sevgiler Başak
 






1 yorum:

  1. Mobil cihazımız ve Bose Soundlink 3 bir araya gelince, her yerde yanımızda taşıyabileceğimiz çok başarılı ve kaliteli bir müzik sistemi ortaya ... ibosesoundlink.blogspot.com

    YanıtlaSil