Bumerang

18 Ocak 2015 Pazar

Whiplash



22 Şubat 2015'de düzenlenecek Oscar ödüllerine 5 dalda aday muhteşem bir film "Whiplash". En iyi film, yardımcı erkek oyuncu (J.K.Simmons), uyarlama senaryo, kurgu ve ses miksajı dallarında aday olan film özellikle herhangi bir enstrüman çalıyorsanız ya da Caz müzikten hoşlanıyorsanız sizi derinden etkileyecek. Imdb'si 8.7 olan filmin senaryosu ve yönetmenliği Daimen Chazelle'ye ait.
Filmin başrollerinde Miles Teller ve J. K. Simmons yer alıyor. Gelelim konusuna;

Annesinin bebekken terk ettiği ve aslında yazar olan ancak lisede edebiyat dersi veren babasıyla baş başa kalan Andrew, küçük yaşlarda bateri çalmaya başlar. Müzik onun için 19 yaşında en iyi müzik okullarından Shcarffer'a alınmasıyla bir tutkuya dönüşür.




Derslerinin dışında da sürekli bateri çalışmaya devam eden Andrew, okulun Caz duayeni hocası Fletcher'ın dikkatini çeker. Kısa sürede Fletcher'ın grubu "Studio Band"ın bir üyesi olur. Andrew ellerinden kanlar akana kadar çalışmaya devam etse de hocasına yaranamaz ve Fletcher'la psikolojik bir savaşın içine girer.




Fletcher bir müzik dehasını mı ortaya çıkarmaya çalışıyor yoksa dengesiz ruh halini öğrencilerine yansıtan ve onları intihara kadar sürükleyen manyak bir hoca mı? Cevap filmin sonlarına doğru belli oluyor

Her anı ayrı heyecan veren, muhteşem müziklerle zamanı unutturan, nefes kesen bir hikaye...

Mutlaka izleyin...

Sevgiler Başak



3 yorum:

  1. Merhaba bloğunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım:) Bana da beklerim :)

    https://ataleofbeauty.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Harika bir film gerçekten, çok etkileyici. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten bir başyapıt olabilecek bir film. Bateri Kursu İzmir

    YanıtlaSil